pondelok 25. apríla 2016

Otvorený list účastníkom

Tak teda na rovinu...
Vložila som kopec svojho úsilia, osobného zapálenia, voľného času a v neposlednom rade aj financií do vytvorenia projektu na webe, ktorý je takmer bežnou vecou len kúsok na západ - v Bratislave, Brne v Čechách i ostatných európskych krajinách. Ľudia sú radi a tešia sa na nové termíny, aby mohli opäť spoznať nových ľudí. Spôsob zoznámenia na rýchlom rande nikto nenazýva trápnym, ako je tomu u nás - na Slovensku, resp. v Trnave a okolí. Asi sme príliš konzervatívni...
Chcete to zmeniť? Alebo ste na tom podobne ako môj brat, ktorý bude mať o rok už 40 a žiadnu vážnu známosť. Málo sebaistý, pracovne vyťažený, nesmelý. Alebo ako moja kamoška, ktorá má cez 33 s dobrou pracovnou kariérou, ale tikajú jej biologické hodiny. Chcela by mať aj dieťa a nie je s kým?!
Stav nielen v Trnave je viac ako žalostný. Zrejme sme ešte ako mesto nedospeli na európsku úroveň. I keď po mnohých stránkach sa chceme podobať západu viac a viac. Pretláčame k nám najrôznejšie sviatky a zvyklosti na čele so Stanta Clausom a zabúdame na naše... Holdujeme americkým fast foodom - stále sa chceme pripodobňovať iným krajinám. A keď konečne "príde" nejaká ďalšia novinka zo západu aj k nám, bojíme sa, odsudzujeme ju, tvárime sa, že to snáď nemyslia vážne. 
Šak potom za 5-10 rokov, to už bude normálne... Momentálne dávame do úzadia bežný zdravý heterosesuálny vzťah. Pokojne si nažívame v byte u svojich rodičov aj do 35 rokov a zdá sa nám to normálne. Podľa výskumu sme prvou krajinou na svete, v ktorej vyše 70% mladých ľudí (18-35r.) býva stéle u rodičov. Nemáme potrebu sa osamostatniť a usadadiť sa, vedieme príliš uponáhľaný život, dávame prednosť práci a kariére v zamestnaní. Na skutočné vzťahy akosi nie je čas?!
Ste stále sami, i napriek tomu ste sa neodvážili nájsť si svoju polovičku u nás.
Čo všetko vás viedlo nevyužiť naše služby Minútových stretnutí - stráviť jeden večer pri poháriku vínka, či šáločky kávičky v štýlovom podniku s ľudmi vám podobnými = nezadanými:
- výška účastníckeho poplatku
- úhrada nutná pred akciou
- obava z neznámeho
- málo sebadôvery
- nevhodný deň
- nevyhovujúci čas
- miesto akcie mimo vášho bydliska
- žiadne referencie
- strach z nových ľudí
- komplexy zo svojej osoby
- osobné komunikačné vady 
- nahováranie si myšlienky, že vy to nepotrebujete
- myšlienka, že tento spôsob zoznamovania nie je pre vás
- príliš netradičná forma zoznámenia
Nateraz nekončíme, sme tu stále pre vás - pre nadviazanie a sprostredkovanie nových priateľstiev a vzťahov. Termíny dopredu nevypisujeme. Akcia sa uskutoční hneď po nazbieraní sa do 10 párov - aby mohla akcia prebehnúť.
Ak naberiete odvahu, prihláste sa. Dnešný svet je pre odvážnych...

Teším sa na Vás!
Zuzka Pravňanská

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára